Blog

Ha éppen építkezésben vagytok, és még nem döntöttetek a terasz vagy a lépcsőfeljáró korlátját illetően, akkor most igazán érdemes fontolóra venni egy univerzális anyagot: az üveget. Modern és exkluzív stílust kölcsönöz, szinte minden környezethez illik, és tisztaságot áraszt. Időtálló, nem korrodál, hosszú élettartamú, jól viseli az időjárási szélsőségeket, nehezebben karcolódik, mint az acél, és könnyen tisztítható. Az üvegkorlát elegáns dekoráció, és mindenhonnan lehetővé teszi a ki- vagy átlátást, és persze a panorámában való gyönyörködést. Kül- és beltéren, lakásban vagy házban, teraszon vagy erkélyen, irodákban, éttermekben és térelválasztóként is tökéletes megoldás, kérhető rá minta, és igény szerint színezhető is. Végül, de nem utolsósorban az egyik legfőbb előnyeként említjük, hogy a szinte „törhetetlen” üvegre nehéz felmászni, ellenálló, és a beszorulás veszélyétől sem kell tartanotok.
Tovább olvasom

Otthonodban sok minden miatt érezheted magad biztonságban. Lehet, hogy a legmodernebb riasztórendszer védi az ingatlanodat, lehet a legkorszerűbb biztonsági zár van felszerelve az ajtódra, de amiatt is nyugodtabban alhatsz, ha tudod, erkélyes, teraszos lakásod – legyen bármennyire magasan is – megfelel minden biztonsági előírásnak. Ez pedig fokozottan fontos akkor, ha családos vagy és gyerekek is vannak a közeledben.
Tovább olvasom

Ma már számos építészeti megoldás közül választhatunk, ha otthonunkban medencét szeretnénk kialakítani. De akár kerti vagy beltéri, süllyesztett vagy feszített víztükrű, fürdőzésre vagy úszásra alkalmas medence mellett döntünk, a tervezéskor minden esetben lényeges, hogy ne csak az esztétikai, hanem a biztonsági szempontokra is kiemelt figyelmet fordítsunk. A medencébe való be- és kijutás során a nedves felületek miatt ugyanis mindig fennáll a megcsúszás veszélye, így gondoskodnunk kell a megfelelő védelmet nyújtó elemek beiktatásáról. A rozsdamentes acél korlátok remek választásnak bizonyulnak erre a célra, hiszen egyszerre tesznek eleget az esztétikai és a praktikus kívánalmaknak. De mi alapján válasszuk ki a megfelelő változatot?
Tovább olvasom

Talán te is építkezel éppen, netán felújításba kezdtél, vagy csak elhatároztad, hogy lecseréled meglévő erkély- vagy teraszkorlátodat? Ilyenkor óhatatlanul felmerül az emberben: igen ám, de vajon mekkora költséggel kell számolnom, honnan tudhatom, milyen korlátra van szükségem, egyáltalán melyik tetszik, és hol találok megfelelő szakembert? Egyszóval rengeteg kérdés cikázhat a fejedben, de aggodalomra semmi ok, most végigvesszük azokat a lépéseket, amelyek az ötlet megfoganásától elvezetnek a korlát megvalósulásáig, illetve felsoroljuk azokat a szempontokat, amelyek komolyan befolyásolják a költségvetést.
Tovább olvasom

A rozsdamentes korlátok amellett, hogy jó választásnak bizonyulnak beltéri és kültéri díszelemként, sokoldalú felhasználhatóságot is szavatolnak. Szívesen alkalmazzuk őket az otthonunkban és a víkendházunkban, de jó, ha tudjuk, egyéb területeken is gond nélkül megállják a helyüket.
Tovább olvasom

Tudjuk, hogy az ördög a részletekben rejlik. Vagyis hiába találtuk meg álmaink rozsdamentes korlátját csodaszép teraszunkra, a nem megfelelő vagy esztétikailag kifogásolható rögzítés a legjobb választást is tönkreteheti. Szerencsére egy jó szaki tisztában van azzal, milyen a biztonságos, egyben mutatós rögzítés, és gond nélkül kiválasztja a legideálisabb megoldást, vagyis a feladatot teljes mértékben rábízhatjuk. Ennek ellenére nem árt tisztában lennünk a lehetőségekkel, ezért jelen blogcikkünkben ezeket vesszük sorra. Lássuk, hogyan rögzíthetjük a korlátot az erkélyünkön!
Tovább olvasom

Ha erkélyünk, teraszunk vagy lépcsőnk határolásához keresünk esztétikus és biztonságos megoldást, a rozsdamentes korlát garantáltan jó választásnak bizonyul. De hogy ez a sokrétűen alkalmazható belsőépítészeti elem hosszú távon is kiszolgálja minden funkcióját, a szakszerű beépítés elengedhetetlen. Ehhez pedig hozzáértő és tapasztalt szakembert kell találnunk. De miről ismerszik meg a „jó szaki”? Blogbejegyzésünkben ennek eldöntéséhez szolgálunk tanácsokkal.
Tovább olvasom

Szerencsére egyre többen fedezik fel a tartós megoldásokat a belsőépítészetben. Sokan vannak, akik már nem érik be tucatmegoldásokkal, amik alig pár évig tartják meg eredeti szépségüket. Számukra lehet ideális választás a rozsdamentes korlát, ami nemcsak mutatós és divatos, de rendkívül ellenálló is, így akár hosszú évtizedekig ékesíti majd a lakást vagy a teraszt.
Tovább olvasom

Mint mindennek, úgy a rozsdamentes korlátoknak is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Aktuális blogbejegyzésünkben összegyűjtöttük, hogy mik azok a tulajdonságok, amik miatt szeretjük őket, és milyen jellemzők tarthatnak vissza minket azonnali beépítésüktől. Ha kíváncsi vagy ezekre, akkor olvasd tovább a cikket!
Tovább olvasom

A rozsdamentes acél, más néven inox, egy rendkívül széles körben felhasznált alapanyag. Ahogy a nevéből is kitűnik, fokozottan ellenáll a rozsdásodásnak, bár tény, hogy bizonyos körülmények között nem tud megbirkózni a korrózióval.
Tovább olvasom

Többszintes lakó- és középületekben nap mint nap közlekedünk teljes természetességgel lépcsőkön, sokszor rutinosan szedve/kapkodva a lépcsőfokokat, és nem foglalkozunk a fel- és lejárás sajnálatosan mindig fennálló veszélyeivel. De jó esetben nem is kell emiatt aggódnunk – a korlátok mellett a fali kapaszkodók vagy fogódzkodók lehetnek segítségünkre, ha véletlenül lendületünket veszítjük. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy mikor vesszük különösen hasznukat.
Tovább olvasom

Az egyre forróbb nyarak, az egyre jobban elhúzódó hőhullámok jelentősen megnövelték az igényt az otthoni medencék iránt. Manapság már egyáltalán nem számít megfizethetetlennek egy otthoni fürdő kialakítása akár az épületen belül, akár a kertben. Dönthetünk kisebb és nagyobb típus mellett, hagyományos vagy pezsgőfürdős változatban, egy dolog azonban minden esetben kulcsfontosságú: biztonságos medence korlátot kell kialakítanunk, hogy a csobbanás ne csak frissítő, de balesetmentes is legyen. Blogbejegyzésünkből kiderül, milyen korlátot érdemes választani.
Tovább olvasom

Legyen szó kisebb vagy nagyobb méretű balkonról, egy mutatós terasz korláttal garantáltan szebbé tehetjük. Emellett a biztonság is a korláthasználat mellett szól, ami különösen hangsúlyos kisgyermekes családok esetében, és akkor is, ha a háznál kisállatokat tartunk. Aktuális blogbejegyzésünkben ezt a témát járjuk körbe.
Tovább olvasom

Aki szereti a modern, minimalista stílust, annak az üvegkorlát kétségkívül a kedvencei közé tartozik. Diszkrét, mégis esztétikus megoldás úgy kül-, mint beltérre. Egyedi színezetet ad az enteriőrnek, erkélynek, terasznak, miközben átengedi a fényt, és ennek következtében jelentősen tágítja a teret. Tetszetős megjelenése mellett hosszú élettartam és biztonságos használat jellemzi, hiszen laminált üvegből készül. Otthonokban, irodákban és különféle intézményekben is egyre gyakrabban találkozhatunk ezzel a feltűnés nélküli, mégis lenyűgöző, puritánnak cseppet sem nevezhető építészeti fogással.
Tovább olvasom

A gondosan megmunkált, esztétikus megjelenéssel rendelkező rozsdamentes korlát könnyedén ötvözhető a különböző építészeti stílusokkal. Legalább annyira jól mutat minimál, loft vagy éppen art deco lakásokban, mint szecessziós, illetve modern ízlés szerint tervezett intézményekben. Fával és üveggel egyaránt vegyíthető - amit az adott tér jellege, és az ügyfél megkíván. Olvasd el aktuális blogbejegyzésünket, és tudj meg többet a benne rejlő lehetőségekről!
Tovább olvasom

Folytatjuk az egyes korláttípusokat bemutató sorozatunkat, ezúttal a sodronyos modellek előnyeit és felhasználási lehetőségeit mutatjuk be. Ezek a változatok igazán letisztult formavilágot képviselnek, ahol a kilátást zavaró elemek száma minimális. Visszafogott megjelenésüknek köszönhetően azonban nem csupán teraszokra és erkélyekre ajánljuk őket, a lakásodban is igazán egyedi megoldást jelentenek. Tudj meg többet a sodrony korlátokról, és képzeld el, hogy mutatna a te otthonodban ez a belsőépítészeti elem!
Tovább olvasom

Bátran kijelenthetjük, hogy az oszlopos üvegkorlátoknak a biztonsági funkciókon túl meghatározó szerepük van a téralkotásban is. Akár beltérre, akár kültérre választod őket, mindenütt elegáns megoldásokkal találkozhatsz: világos hatást keltenek, növelik a térérzetet, ezen felül pedig kezeskednek a szabad kilátásért is. Olvass róluk bővebben aktuális blogbejegyzésünkben, és tudd meg, hogy eleget tesznek-e az elvárásaidnak!
Tovább olvasom

Blogbejegyzéseink között indítunk egy sorozatot a különböző korláttípusokról. Sorra vesszük, hogy az egyes típusok milyen jellemzőkkel bírnak, valamint megnézzük, hogy hova és miért indokolt az alkalmazásuk. Első cikkünk főszereplője a rozsdamentes korlátok között is kiemelkedően népszerű pálcás korlát – lássuk, mikor és miért érdemes a minimalista stílust képviselő termék mellett dönteni!
Tovább olvasom

Sajnos a mai napig tartja magát a tévhit, hogy az üvegkorlátok kizárólag modern épületekben mutatnak jól. A valóság nem is állhatna ettől távolabb! Ezek a korszerű belsőépítészeti elemek – ahogy referenciáink is mutatják – bármilyen enteriőrben remekül mutatnak. Blogbejegyzésünkből megtudhatod, melyik stílusnál mire kell figyelni, hogy az üvegkorlát valóban a lakás dísze legyen.
Tovább olvasom

INOXHUN