Blog

A rozsdamentes korlátok amellett, hogy jó választásnak bizonyulnak beltéri és kültéri díszelemként, sokoldalú felhasználhatóságot is szavatolnak. Szívesen alkalmazzuk őket az otthonunkban és a víkendházunkban, de jó, ha tudjuk, egyéb területeken is gond nélkül megállják a helyüket.
Tovább olvasom

Tudjuk, hogy az ördög a részletekben rejlik. Vagyis hiába találtuk meg álmaink rozsdamentes korlátját csodaszép teraszunkra, a nem megfelelő vagy esztétikailag kifogásolható rögzítés a legjobb választást is tönkreteheti. Szerencsére egy jó szaki tisztában van azzal, milyen a biztonságos, egyben mutatós rögzítés, és gond nélkül kiválasztja a legideálisabb megoldást, vagyis a feladatot teljes mértékben rábízhatjuk. Ennek ellenére nem árt tisztában lennünk a lehetőségekkel, ezért jelen blogcikkünkben ezeket vesszük sorra. Lássuk, hogyan rögzíthetjük a korlátot az erkélyünkön!
Tovább olvasom

Ha erkélyünk, teraszunk vagy lépcsőnk határolásához keresünk esztétikus és biztonságos megoldást, a rozsdamentes korlát garantáltan jó választásnak bizonyul. De hogy ez a sokrétűen alkalmazható belsőépítészeti elem hosszú távon is kiszolgálja minden funkcióját, a szakszerű beépítés elengedhetetlen. Ehhez pedig hozzáértő és tapasztalt szakembert kell találnunk. De miről ismerszik meg a „jó szaki”? Blogbejegyzésünkben ennek eldöntéséhez szolgálunk tanácsokkal.
Tovább olvasom

Szerencsére egyre többen fedezik fel a tartós megoldásokat a belsőépítészetben. Sokan vannak, akik már nem érik be tucatmegoldásokkal, amik alig pár évig tartják meg eredeti szépségüket. Számukra lehet ideális választás a rozsdamentes korlát, ami nemcsak mutatós és divatos, de rendkívül ellenálló is, így akár hosszú évtizedekig ékesíti majd a lakást vagy a teraszt.
Tovább olvasom

Mint mindennek, úgy a rozsdamentes korlátoknak is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Aktuális blogbejegyzésünkben összegyűjtöttük, hogy mik azok a tulajdonságok, amik miatt szeretjük őket, és milyen jellemzők tarthatnak vissza minket azonnali beépítésüktől. Ha kíváncsi vagy ezekre, akkor olvasd tovább a cikket!
Tovább olvasom

A rozsdamentes acél, más néven inox, egy rendkívül széles körben felhasznált alapanyag. Ahogy a nevéből is kitűnik, fokozottan ellenáll a rozsdásodásnak, bár tény, hogy bizonyos körülmények között nem tud megbirkózni a korrózióval.
Tovább olvasom

Többszintes lakó- és középületekben nap mint nap közlekedünk teljes természetességgel lépcsőkön, sokszor rutinosan szedve/kapkodva a lépcsőfokokat, és nem foglalkozunk a fel- és lejárás sajnálatosan mindig fennálló veszélyeivel. De jó esetben nem is kell emiatt aggódnunk – a korlátok mellett a fali kapaszkodók vagy fogódzkodók lehetnek segítségünkre, ha véletlenül lendületünket veszítjük. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy mikor vesszük különösen hasznukat.
Tovább olvasom

Az egyre forróbb nyarak, az egyre jobban elhúzódó hőhullámok jelentősen megnövelték az igényt az otthoni medencék iránt. Manapság már egyáltalán nem számít megfizethetetlennek egy otthoni fürdő kialakítása akár az épületen belül, akár a kertben. Dönthetünk kisebb és nagyobb típus mellett, hagyományos vagy pezsgőfürdős változatban, egy dolog azonban minden esetben kulcsfontosságú: biztonságos medence korlátot kell kialakítanunk, hogy a csobbanás ne csak frissítő, de balesetmentes is legyen. Blogbejegyzésünkből kiderül, milyen korlátot érdemes választani.
Tovább olvasom

Legyen szó kisebb vagy nagyobb méretű balkonról, egy mutatós terasz korláttal garantáltan szebbé tehetjük. Emellett a biztonság is a korláthasználat mellett szól, ami különösen hangsúlyos kisgyermekes családok esetében, és akkor is, ha a háznál kisállatokat tartunk. Aktuális blogbejegyzésünkben ezt a témát járjuk körbe.
Tovább olvasom

Aki szereti a modern, minimalista stílust, annak az üvegkorlát kétségkívül a kedvencei közé tartozik. Diszkrét, mégis esztétikus megoldás úgy kül-, mint beltérre. Egyedi színezetet ad az enteriőrnek, erkélynek, terasznak, miközben átengedi a fényt, és ennek következtében jelentősen tágítja a teret. Tetszetős megjelenése mellett hosszú élettartam és biztonságos használat jellemzi, hiszen laminált üvegből készül. Otthonokban, irodákban és különféle intézményekben is egyre gyakrabban találkozhatunk ezzel a feltűnés nélküli, mégis lenyűgöző, puritánnak cseppet sem nevezhető építészeti fogással.
Tovább olvasom

A gondosan megmunkált, esztétikus megjelenéssel rendelkező rozsdamentes korlát könnyedén ötvözhető a különböző építészeti stílusokkal. Legalább annyira jól mutat minimál, loft vagy éppen art deco lakásokban, mint szecessziós, illetve modern ízlés szerint tervezett intézményekben. Fával és üveggel egyaránt vegyíthető - amit az adott tér jellege, és az ügyfél megkíván. Olvasd el aktuális blogbejegyzésünket, és tudj meg többet a benne rejlő lehetőségekről!
Tovább olvasom

Folytatjuk az egyes korláttípusokat bemutató sorozatunkat, ezúttal a sodronyos modellek előnyeit és felhasználási lehetőségeit mutatjuk be. Ezek a változatok igazán letisztult formavilágot képviselnek, ahol a kilátást zavaró elemek száma minimális. Visszafogott megjelenésüknek köszönhetően azonban nem csupán teraszokra és erkélyekre ajánljuk őket, a lakásodban is igazán egyedi megoldást jelentenek. Tudj meg többet a sodrony korlátokról, és képzeld el, hogy mutatna a te otthonodban ez a belsőépítészeti elem!
Tovább olvasom

Bátran kijelenthetjük, hogy az oszlopos üvegkorlátoknak a biztonsági funkciókon túl meghatározó szerepük van a téralkotásban is. Akár beltérre, akár kültérre választod őket, mindenütt elegáns megoldásokkal találkozhatsz: világos hatást keltenek, növelik a térérzetet, ezen felül pedig kezeskednek a szabad kilátásért is. Olvass róluk bővebben aktuális blogbejegyzésünkben, és tudd meg, hogy eleget tesznek-e az elvárásaidnak!
Tovább olvasom

Blogbejegyzéseink között indítunk egy sorozatot a különböző korláttípusokról. Sorra vesszük, hogy az egyes típusok milyen jellemzőkkel bírnak, valamint megnézzük, hogy hova és miért indokolt az alkalmazásuk. Első cikkünk főszereplője a rozsdamentes korlátok között is kiemelkedően népszerű pálcás korlát – lássuk, mikor és miért érdemes a minimalista stílust képviselő termék mellett dönteni!
Tovább olvasom

Sajnos a mai napig tartja magát a tévhit, hogy az üvegkorlátok kizárólag modern épületekben mutatnak jól. A valóság nem is állhatna ettől távolabb! Ezek a korszerű belsőépítészeti elemek – ahogy referenciáink is mutatják – bármilyen enteriőrben remekül mutatnak. Blogbejegyzésünkből megtudhatod, melyik stílusnál mire kell figyelni, hogy az üvegkorlát valóban a lakás dísze legyen.
Tovább olvasom

INOXHUN