BLOG

Hogyan lehet növelni az üveg és a rozsdamentes korlát stabilitását?

Az üveg és rozsdamentes korlátokat két ponton, talpakkal rögzítik, ezért kül- és beltéren, lépcső és terasz mellett is tökéletes megoldást nyújtanak biztonsági szempontból.

A korlátok rögzítő talpait érdemes a kapaszkodókhoz közel, a széleken elhelyezni a maximális stabilitás elérése érdekében.

Ugyanakkor igény esetén, és amennyiben a helyszínen lehetőség van rá, a korlátok felső holtpontját (kapaszkodóját) rögzítőelemek (talplemezek) segítségével ki lehet kötni a falba vagy valamilyen szilárd közegbe, így ezzel még tovább lehet fokozni a stabilitásukat. A rögzítés csak olyan falon lehetséges, ami teljes biztonsággal megtartja a szerkezetet, és ajánlott még a szigetelés kivitelezése előtt elvégezni.

A rögzítőelemek felfogatásához szükséges rozsdamentes acélból készült rögzítőcsavarokat érdemes a lemezeken alul elhelyezni, mert így kevésbé fognak látszódni.

Cégünk fali bekötésre alkalmas, diszkrét, elegáns takarókat is forgalmaz, melyek segítségével a talplemezeket könnyen eltakarhatjuk. Ez a megoldás a korlátok esztétikai minőségét is emelheti, mert ahogy a szerkezetek, ezek az alkatrészek elegáns kivitelezésüknek köszönhetően ugyanúgy kiválóan illeszkednek mindenféle stílushoz, a rusztikustól a modernig.

Amennyiben az üveg vagy rozsdamentes korlátok stabilitását szeretné egy felső kikötéssel növelni, ajánlott mindezt az építésszel vagy tervezővel egyeztetni a kivitelezési és esztétikai szempontból is optimális eredmény elérése érdekében.