BLOG

Hogyan válasszuk ki a megfelelő medencekorlátot?

Ma már számos építészeti megoldás közül választhatunk, ha otthonunkban medencét szeretnénk kialakítani. De akár kerti vagy beltéri, süllyesztett vagy feszített víztükrű, fürdőzésre vagy úszásra alkalmas medence mellett döntünk, a tervezéskor minden esetben lényeges, hogy ne csak az esztétikai, hanem a biztonsági szempontokra is kiemelt figyelmet fordítsunk.

A medencébe való be- és kijutás során a nedves felületek miatt ugyanis mindig fennáll a megcsúszás veszélye, így gondoskodnunk kell a megfelelő védelmet nyújtó elemek beiktatásáról. A rozsdamentes acél korlátok remek választásnak bizonyulnak erre a célra, hiszen egyszerre tesznek eleget az esztétikai és a praktikus kívánalmaknak. De mi alapján válasszuk ki a megfelelő változatot?

A bőség zavara (?)

Csakúgy, mint az összes többi felhasználási területen, a medencék esetében is igaz, hogy a biztonsági célokat szolgáló rozsdamentes korlátok, lépcsők és létrák megannyi formában és stílusban kivitelezhetőek, így elsőre talán nehéznek tűnhet letenni a voksunkat bármelyik változat mellett is. Ezt a bizonytalanságot azonban gyorsan felülírja, hogy a rozsdamentes korlátok rendkívül rugalmasan alakíthatóak a környezethez, így legyen szó akár klasszikus vagy minimalista enteriőrről, biztosan megtaláljuk a medencénk típusához és egyszersmind az otthonunk stílusához jól illeszkedő darabot.

Akármilyen formájú és stílusú rozsdamentes korlát mellett döntünk végül, abban biztosak lehetünk, hogy maximális védelmet nyújt a medencehasználat során. Ráadásul kiemelkedő ellenálló képessége révén a nedves és magas páratartalmú környezetben sem kell a korrodálódásától tartanunk.

A személyre szabott megoldás

A legjobban akkor járunk, ha egyedi medencekorlátot készíttetünk. Ennek előnye, hogy nemcsak a korlát stílusát, illetve méretét szabhatjuk meg az igényeink szerint, de a medencénk helyspecifikus adottságait is könnyedén belekalkulálhatjuk a tervezés folyamatába.

Szeretne Ön is egyedi medencekorlátot készíttetni? Mi segítünk megtervezni az elképzeléseinek megfelelő rozsdamentes korlátot, utána pedig a legyártását és a beépítését is ránk bízhatja. Kérjen tőlünk ajánlatot!