BLOG

Impozáns terasz korlátok

Legyen szó kisebb vagy nagyobb méretű balkonról, egy mutatós terasz korláttal garantáltan szebbé tehetjük. Emellett a biztonság is a korláthasználat mellett szól, ami különösen hangsúlyos kisgyermekes családok esetében, és akkor is, ha a háznál kisállatokat tartunk. Aktuális blogbejegyzésünkben ezt a témát járjuk körbe.

Már a tervezés megkezdése előtt érdemes töprengeni azon, hogy pálcás-, sodronykorlátot vagy az üvegkorlát egyik típusát képzeljük el a teraszra. Nem mindegy ugyanis, hogy a veranda milyen adottságokkal rendelkezik, ebből kifolyólag milyen megoldásokkal számolhatunk a beépítésnél. Fontos továbbá, hogy a kiválasztott korlát stílusában is illeszkedjen a lakáshoz, házhoz, nyaralóhoz - attól függ, hova szeretnénk terasz korlátot építtetni.

Megannyi opció

A pálcás- és sodronykorlátokat a maguk egyszerűségével szeretjük – a régi ingatlanok és új építésű, mégis klasszikus kinézettel bíró ingatlanok fényét is emelhetik. Kialakításuk nem túlzottan hivalkodó, anyaguk tartós, használójuknak pedig magas fokú biztonságot nyújtanak. Kisgyermekes családok, kutya- és macskatartók előszeretettel választják ezeket a típusokat: elsősorban védelmi funkciójuk, másodsorban kedvező ár-érték arányuk miatt.

Az üvegkorlát több típusának (lapmegfogásos, oszlopos vagy pontmegfogásos) beépítését inkább modern környezetbe javasoljuk. Megjelenésük előkelő, és tökéletes kilátást biztosítanak a panorámára. A pontmegfogásos illesztése bár nehézkesebb, mint a pálcás vagy sodronykorlátoknak, mégis megéri a fáradságot. Építészeti megoldástól függően remekül mutatnak irodaházak és magánrendelők balkonjain, de éppúgy megállják a helyüket otthoni körülmények között is.

Ajánlatkéréshez az alábbiak szükségesek:

  • a korlát típusa
  • mennyiség, körülbelüli folyóméter
  • beépítés helye
  • kiegészítő elemek használata (pl. faanyag, színes üveg)

Tudja már, hogy milyen terasz korlátot szeretne, vagy épp ellenkezőleg? Kérje kollégáink segítségét elérhetőségeinken!