BLOG

Miért olyan népszerűek az üvegkorlátok?

Ha erkély vagy terasz korlátokról van szó, a legnépszerűbb választás minden esetben a legtöbb építészeti stílushoz illő üvegkorlát. De miért vált annyira közkedveltté ez a technológia, akár modern épületekről, akár több évtizeddel ezelőtt épült házakról van szó?

Üvegkorlát – mindig az első helyen

Ha építészeti honlapokat böngészik az ember, egy biztos: az üvegkorlátok mindig ott vannak a legújabb trendek között. A rozsdamentes acél és az üveg a 21. század építészeteinek és belsőépítészeinek leggyakrabban használt anyagai, és nem is hibáztathatók ezért. Ez egy olyan technológia, amely maximális tartóerőt biztosít, miközben gyönyörűen átlátszó, letisztult, és bármely építészeti megoldást látványosabbá teszi anélkül, hogy túl feltűnő lenne.

Természetesen az üvegkorlátok körében is számos különböző stílus létezik, így van miből válogatni az új trendek követőinek. Vannak megrendelők, akik minimalizálni szeretnék a rozsdamentes acél jelenlétét, és szinte kizárólag üvegből kívánják elkészíttetni korlátjukat, mások szeretik hangsúlyozni a rozsdamentes korlátok szerkezeteinek letisztult vonalait.

Az üveg minden fényt beenged

Az üvegből készült erkély- és terasz korlátok nem csupán a környezetre való rálátást segítik, de több fényt is engednek a lakásba, ami alacsonyabban fekvő lakások vagy fákkal borított udvarok esetén rendkívül előnyös. A fémkeretek nélküli tiszta üveg szerkezetek mindemellett kiválóan képesek megmutatni a homlokzatokat, így nem veszik el a figyelmet az épület egyéb építészeti jellemzőitől.

Üvegkorlát a terek modernizálására

Legyen szó külső vagy éppen belső terekről, az üvegkorlátok bármilyen teret képesek korszerűbbé varázsolni. A rozsdamentes acél és az üveg találkozása olyan egyszerűséget sugároz magából, ami nem csupán a kortárs építészet és design alapkövetelménye, de a régebbi épületeknek is jól áll.

Az üvegkorlátok tökéletes kiegészítői galériázott nagypolgári lakásoknak, több emeletes családi házaknak vagy akár század eleji villák belsőudvari teraszainak is, keverve a stílusokat, miközben mégis megőrizve az épület eredeti hangulatát.