BLOG

Rozsdamentes korlát kell nekem? Igen. Nem. Esetleg.

Mint mindennek, úgy a rozsdamentes korlátoknak is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Aktuális blogbejegyzésünkben összegyűjtöttük, hogy mik azok a tulajdonságok, amik miatt szeretjük őket, és milyen jellemzők tarthatnak vissza minket azonnali beépítésüktől. Ha kíváncsi ezekre, akkor olvassa tovább a cikket!

Érvek mellettük

A rozsdamentes korlátok legvonzóbb ismérve, hogy sokoldalúan felhasználhatók. Beltéren lépcsők díszei lehetnek, emellett funkcionálhatnak kapaszkodóként az alsó és a felső szintet összekötő felüljáróknál, de szeparációs célzattal ugyanúgy adaptálhatók. Kültéren zömmel a balkonok, vagy a kerthelyiségben található medencék elkülönítését szolgálják.

Ha a gyártásnál megfelelő felületkezelést kapnak, a rögzítésük pedig szakszerűen történik, akkor biztonságos kialakításuk és használatuk megkérdőjelezhetetlen. Gusztus dolga, hogy a rozsdamentes korlátokat fával vagy üveggel ötvözzük, esetleg mindkettővel, netán egyikkel sem. Anyaguk pedig szinte elnyűhetetlen.

Érvek ellenük

Ami egyszerű, az nagyszerű - de nem minden esetben. Akadnak, akik más megoldások mellett teszik le a voksukat, mintsem hogy a modern rozsdamentes korlátot válasszák. A rozsdamentes korlátok beépítése során problémákba is ütközhetünk. Elegendő egy szakszerűtlen terv a bekötésükre és a rögzítési módjukra vonatkozóan, és máris hibás végeredményt kaphatunk. Noha megjelenésükben mindenféle egyedi elképzelésnek eleget tehetnek, minél speciálisabbak az igényeink a dizájnt illetően, annál költségesebb lehet az előállításuk, ebből kifolyólag a kivitelezésük is.

Még mindig bizonytalan? E-mailben és telefonon is kikérheti kollégáink véleményét. Vegye fel velük a kapcsolatot!