BLOG

Rozsdamentes korlát teraszra – ha igazán tartósat akarunk

A terasz minden családi ház egyik legfeltűnőbb, reprezentációs szempontból is legfontosabb pontja, ezért elengedhetetlen, hogy a teraszkorlát is ennek megfelelő legyen. Lássuk, milyen lehetőségei vannak azoknak, akik tartós megoldást szeretnének!

Rozsdamentes terasz korlát

Legyen szó erkélyről vagy teraszról, minden esetben olyan korláttípust kell választani, amely tervezéséből adódóan megfelel a kültéri követelményeknek, és nem csupán biztonságos, de hosszú távon is esztétikus marad. Mindenki ismeri a nyolcvanas években épült házak elrozsdásodott, drótüveges korlátjait, amelyek fénykorukban a kor stílusának megfelelő hatást kelthettek ugyan, azonban hamar elhasználódtak. Az ilyen korlátok számára rendszeres karbantartás, néhány évenkénti újrafestés szükséges, aminél ma már van praktikusabb és designosabb megoldás: a rozsdamentes acél.

A rozsdamentes terasz korlát rendkívüli előnye, hogy nem igényel rendszeres karbantartást, és hosszú távon is képes megőrizni modern, letisztult hatását. A rozsdamentes acélt nem véletlenül alkalmazzák medence korlátok kiépítésére is, hiszen akármilyen időjárási körülmények között megállja a helyét.

Pálcás vagy üvegkorlát? Melyiket válasszam?

A modern hatás egyik alapvető feltétele az egyszerűség – ezt pedig átlátszó, illetve savmaratott üveggel vagy éppen üveg nélküli, pálcás kivitellel érhetjük el a legkönnyebben. A mai technológiáknak köszönhetően ma már nem kell attól tartanunk, hogy a korlát üvege eltörik, és ehhez dróthálót sem kell használnunk.

A legkorszerűbb korlátokhoz használt laminált üvegek szinte törhetetlenek, és semmiképpen sem kell attól tartanunk, hogy sérülés esetén lehulló üvegdarabok fognak balesetet okozni. A letisztult, könnyed, high-tech hatás ugyanakkor nem csak síküvegekkel érhető el: amennyiben pálcás korlátot választunk, vízszintes vagy függőleges pálcasor teszi biztonságossá a mindennapi használatot.