BLOG

Korlátrögzítés – mindenki másképp csinálja

Tudjuk, hogy az ördög a részletekben rejlik. Vagyis hiába találtuk meg álmaink rozsdamentes korlátját csodaszép teraszunkra, a nem megfelelő vagy esztétikailag kifogásolható rögzítés a legjobb választást is tönkreteheti.

Szerencsére egy jó szaki tisztában van azzal, milyen a biztonságos, egyben mutatós rögzítés, és gond nélkül kiválasztja a legideálisabb megoldást, vagyis a feladatot teljes mértékben rábízhatjuk. Ennek ellenére nem árt tisztában lennünk a lehetőségekkel, ezért jelen blogcikkünkben ezeket vesszük sorra.

Lássuk, hogyan rögzíthetjük a korlátot az erkélyünkön!

  • Felülről. Ez a módszer elsősorban a kültéri korlátok esetében igényel nagyobb körültekintést. A felkészült szakembereknek ez a rögzítés sem okoz gondot.
  • Oldalról (homlokrészre). Amennyiben a teraszunkhoz kiválasztott korlátot oldalról rögzítjük, kevesebb helyet foglal maga a korlát. Ugyanakkor mindenképp számolnunk kell azzal a hátránnyal, hogy még a szigetelés megléte előtt, közvetlenül a födémben rögzítjük.
  • Falba. Statikailag megfelelő fallal lehetséges, az erkélylemez érintetlen marad.

Bármelyik rögzítés mellett tesszük le a voksunkat, vagy bármelyik módot teszik lehetővé a körülmények, a kivitelezéshez mindenképp válasszuk a legjobb szakembert!