BLOG

A rögzítéstechnikai megoldások sokfélesége

A rozsdamentes korlátok nem csak a teraszokon, lépcsőkön történő biztonságos mozgás miatt fontosak, de különleges mivoltukkal, dizájnos megjelenésükkel minden stílusú épület esztétikai értékét is képesek emelni.

Ezek korlátok széles körben használatosak, nem véletlenül, hiszen kültéren és beltéren is megállják a helyüket, különösen a rozsdamentes kivitelek, amiken az idő vasfoga se hagy könnyen nyomot. Számos előnyük ismert, ezek közül pedig most szeretnénk egy különösen lényegeset kiemelni, mégpedig azt, hogy rögzítéstechnika szempontjából is ideális döntés a rozsdamentes korlátokat választani. Persze csak úgy, ha ehhez megfelelő szakembereket is találunk, olyanokat, akik hozzáértésükkel képesek egy szempillantás alatt felmérni, hogy milyen rögzítési megoldásra lesz szükség az adott helyen. A szakember által megjelölt mód pedig 3 fő kritériumnak kell megfeleljen: a biztonság, az esztétikum és az időtállóság hármasának.

Rögzítés téglához, betonhoz, ytonghoz

A megfelelő alkatrészekkel és szakértelemmel betonhoz, téglához, de még ytonghoz is lehet fogatni rozsdamentes korlátot. Utóbbi kicsit macerásabb, de nem lehetetlen vállalkozás. Alapvetően, hogy ytong falnál sikerrel járunk-e, az a falazat vastagságán, rögzített szerkezet súlyán, valamint a speciális rögzítőelemek használatán fog múlni.

Viszont a rögzítés csak olyan falon megoldható, ami száz százalékig biztosan megtartja a szerkezetet. Az biztos, hogy semmiképp sem használhatunk hétköznapi tipliket, az ilyen típusú munkákhoz komolyabb dübellekre van szükség.