BLOG

Miért választható sodrony korlát minden stílushoz?

A korszerű rozsdamentes acél korlátok bármely házat szebbé és igényesebbé tesznek, és természetesen rendkívül biztonságosak is. De vajon miért olyan népszerű választás mind közül a sodrony korlát, amely nem csak modern, de akár klasszikus vonalvezetésű házakhoz is tökéletesen illeszkedik?

A megfelelő rozsdamentes korlát kiválasztása

Akár felújításról, akár új építkezésről van szó, korlátot választani komoly feladat, hiszen egy ilyen beruházás több évtizedre is meghatározza az adott ingatlan hangulatát, és persze rendkívül sokféle korláttípus érhető el a piacon, amely közül kiválasztani a legmegfelelőbbet nem mindig egyszerű feladat. A legtöbb esetben azonban a kivételes biztonságé, a funkcionalitásé, illetve a könnyű fenntarthatóságé a főszerep, ezért a sodrony korlátokra mindig nagy a kereslet.

Amikor a látvány a legfontosabb: sodrony terasz korlát

Szerencsére a karbantarthatósági, strapabírósági és esztétikai szempontok egyikéből sem kell lejjebb adni, ha sodrony korlátot választunk – sőt, mindezek szorosan össze is függenek. A sodrony korlátok legnagyobb előnye, hogy messziről kevéssé láthatóak, szinte beleolvadnak az épület homlokzatába, így rendkívül diszkrét megjelenést biztosítanak. Természetesen hasonló hatás érhető el az üvegkorlátokkal is, azonban ha valaki nem szereti a tükröződő felületeket, a sodrony, esetleg pálcás korlátok kiváló választásnak bizonyulhatnak.

Hagyományos falusi családi házak

Az üvegkorlátok nemcsak a nagyvárosi környezetben számítanak mutatós kiegészítőnek, hanem a vidéki miliőben is. Az ún. kockaházak egyszerűségüknek köszönhetően remekül díszíthetők, egy rozsdamentes üvegkorlát pedig izgalmas és egyedi kiegészítője lehet az épületnek. Az oszlopos rögzítés a hagyományos kerítések stílusát idézi, így harmonikus összképet nyújt a falusi környezettel.

Kortárs vagy klasszikus? A sodrony korlát mindkettőhöz illeszkedik

A rozsdamentes acél azért olyan kedvelt alapanyag, mert semleges megjelenésével a régebbi építésű ingatlanokhoz éppúgy illeszkedik, mint a modern tervezésű házakhoz. Hogy miért? A rozsdamentes acél önmagában minimalista, így a minimál dizájnú kortárs épületek terasz és medence korlátainak ez az alapanyag szinte kötelező tartozéka, de ha megfelelő ízléssel illesztünk historikus kontextusba egy kevéssé hivalkodó sodrony korlátot, szintén kellemes végeredményt kapunk.

A felsoroltak csak a legnépszerűbb típusokat tartalmazzák. Az üvegkorlátok ideálisak loft irodákba, régi és új építésű társasházakba, de akár üzemek és gyárak esetében is egyediséget kölcsönöznek az épületnek. Ha pedig bizonytalan, hogy milyen üvegkorláttal díszítse otthonát, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!