BLOG

A külső szerelést célszerű még száraz időben megejteni

A megfelelő időzítésről órákat tudnánk beszélni, azonban most csak egy bizonyos oldalról vizsgálnánk meg ezt a már néhol közhelyesnek számító kijelentést, miszerint az időzítésen áll vagy bukik minden. Ha minden nem is, de a magunk szakmájából kiindulva a rozsdamentes korlátok időtállósága, megfelelő rögzítése, hosszú távú esztétikai élménye igen, de a szerelési munkálatok zökkenőmentességében is befolyásoló tényező lehet. Az idő, az időzítés, az időjárás.

Van ideális, vagy csak javasolt periódus van?

Bár alapvetően a rozsdamentes korlátok szerelése nincs tipikusan szezonhoz kötve – főleg ha bentiekről van szó –, valamivel másabb a helyzet az erkélykorlátokkal, a lépcsőfeljárók korlátjaival, illetve minden más korláttal, ami kültérre kerül. Nem kedvez a szerelési perceknek a nyirkos, nedves, ködös, csapadékos őszi vagy téli idő, mint ahogy az extrém meleg is állíthatja kihívások elé a szakembereket. Hogy mit javasolunk?

Előre bocsájtjuk, hogy ezt a blogcikket semmiképp sem azért hoztuk létre, hogy bárkit is eltántorítsunk attól, hogy egy szürke novemberi vagy egy hideg februári napon telefont ragadjon, és felhívjon minket egyeztetve egy ingyenes helyszíni felmérésről. Csupán javaslatot tennénk arra, hogy ha már régóta foglalkoztat valakit néhány új, rozsdamentes korlát gondolata, esetleg a teraszkorlátod láthatólag több tavaszt már nem nagyon ér meg, érdemes még jó időben lépni, mielőtt beköszöntenek a esős, havas hónapok.

Modern stílus

Talán ebben az esetben van a legkönnyebb dolgunk, hiszen az üvegkorlátok korszerű és letisztult dizájnt képviselnek. A napjainkban divatos egyszerű vonalvezetésű építészeti megoldásokhoz remek kiegészítő egy rozsdamentes acélból készült, hűvösen elegáns korlát. Mind a belső terekben, mind a teraszon, erkélyen tökéletes összhangot képeznek a meglévő elemekkel, berendezési tárgyakkal.

Hagyományos falusi családi házak

Az üvegkorlátok nemcsak a nagyvárosi környezetben számítanak mutatós kiegészítőnek, hanem a vidéki miliőben is. Az ún. kockaházak egyszerűségüknek köszönhetően remekül díszíthetők, egy rozsdamentes üvegkorlát pedig izgalmas és egyedi kiegészítője lehet az épületnek. Az oszlopos rögzítés a hagyományos kerítések stílusát idézi, így harmonikus összképet nyújt a falusi környezettel.

Sokat lehet nyerni egy időben meghozott döntéssel. Egyedi megrendelések esetén érdemes időben elindíttatni a kivitelezést, mint ahogy a legegyszerűbb szerelési feladatokat is célszerű minél előbb megoldani. Hívjon ma, hogy akár már néhány hét múlva élvezhesse az új korlátjaid nyújtotta élményt és biztonságot!