BLOG

Oszlopos üvegkorlátok

Bátran kijelenthetjük, hogy az oszlopos üvegkorlátoknak a biztonsági funkciókon túl meghatározó szerepük van a téralkotásban is. Akár beltérre, akár kültérre választja őket, mindenütt elegáns megoldásokkal találkozhat: világos hatást keltenek, növelik a térérzetet, ezen felül pedig kezeskednek a szabad kilátásért is. Olvasson róluk bővebben aktuális blogbejegyzésünkben, és tudja meg, hogy eleget tesznek-e az elvárásainak!

Ha az elegáns oszlopos modellek mellett dönt, a pénztárcája sem sínyli majd meg a választást. Kedvező ár-érték arányban hozzájuk juthat, ennek ellenére tartós kivitelezésre számíthat (az oszlopok deformációjának esélye minimális). Csőből, zárszelvényből, illetve rozsdamentes acélból is könnyűszerrel előállíthatók. Nemcsak mindennapi, hanem erős terhelésnek is kitehetők: ütődések, karcolások, jég okozta sérülések, stb. Az oszlopos üvegkorlátok kapaszkodó nélkül és kapaszkodóval (fém vagy fa) együtt egyaránt legyárthatók.

Sokrétű felhasználás

Figyelembe véve a megrendelői igényeket, mind lakossági, mind vállalati célokra tervezünk és kivitelezünk oszlopos üvegkorlátokat. Ízléses modelljeink nemcsak családi házakat és kisebb lakásokat, garzonokat tehetnek komfortosabbá, hanem irodákat, üzleteket, sőt szállodai helyiségeket is. Jól mutatnak többek között lépcsőfeljárók mellett, körfolyosók kiegészítőjeként, illetve teraszok alkotóelemeként, de egyéb pihenőhelyek szeparálására is legalább annyira használhatók.

Számoljunk!

Az üvegkorlátoknál hozzávetőlegesen előre meghatározható az oszlopok szükséges magassága és a köztük lévő távolság is. Általánosságban elmondható, hogy kiterjedésüknek el kell érnie a minimum 1 métert (aljzattól egészen a kapaszkodóig), a térköz pedig 50 cm-től akár 1,6 m-ig is terjedhet. Az oszlopok közti távolságot befolyásolhatja, hogy milyen vastag biztonsági üveg kerül beépítésre, továbbá az is, hogyan rögzítjük azt az oszlopokhoz. A számok csupán irányadók: a biztonsági előírások könnyedén ötvözhetők a megrendelői kívánalmakkal.