BLOG

Üvegkorlát, az épület diszkrét éke

Az épületekhez tartozó különféle korlátok legfőbb funkciója, hogy biztonságossá tegyék a terek, lépcsők használatát, ugyanakkor esztétikai, díszítő funkciójuk sem elhanyagolható. A legszerencsésebb a két szempont átgondolt és ízléses ötvözése, hogy a korlátok ne csak veszélytelenné, hanem mutatóssá is tegyék a lakó- és irodaházakat, egyéb létesítményeket, kívül és belül egyaránt. Az üvegkorlátok maradéktalanul eleget tesznek a fenti kívánalmaknak: a kialakítástól és a rögzítés módjától függően teljes mértében az ízlésünkhöz alakíthatók, modern és klasszikus stílusú térben is alkalmazhatók. Lássuk, milyen üvegkorlátok közül válogathatunk!

  • Amennyiben tökéletesen tiszta és akadálymentes kilátásra vágyunk, célszerű a pontmegfogásos üvegkorlát mellett döntenünk. Ez a technológia lehetővé teszi a fémből készült tartószerkezet szinte teljes mellőzését, belülről csak és kizárólag az üveglapok láthatók. Rendkívül diszkrét és letisztult hatást kelt, miközben minden ízében korszerűséget sugároz.
  • A lapmegfogásos üvegkorlát csaknem akadálymentes kilátást biztosít, mindössze az egymáshoz illeszkedő üveglapokat tartó kicsi rozsdamentes szerkezet látszik. Ez akár előnyt is jelenthet: egyrészt jutányosabb áron kialakítható, mint a pontmegfogásos üvegkorlát, másrészt, a szerkezet hangsúlyosabbá válik, így a minőségi anyaghasználat, illetve esztétikus kialakítás esetén mindenképp dekoratív, modern megjelenést kölcsönöz a térnek.
  • A hagyományosabb és elterjedtebb megoldások közé tartozik az oszlopos üvegkorlát. Ez esetben is a Laminált (ragasztott) üveglapok rozsdamentes oszlopokhoz csatlakoznak. A rögzítés olyannyira stabil, hogy nagy forgalmú és igénybevételű középületekben, irodaházakban és plázákban is előszeretettel lehet használni. Persze a népszerűségének más oka is van (hiszen a pont- vagy lapmegfogásos korlátok is kifejezetten biztonságosak), ez pedig nem más, mint a fenti két kategóriánál kedvezőbb ár és praktikusság.

Bármelyik típus mellett is döntünk, egy professzionálisan telepített minőségi üvegkorlátban hosszú évekre, generációkon át örömünket lelhetjük.